Inregistrare VIDEO cu Parintele Paisie Aghioritul

Aceasta inregistrare video este una din foarte putinele filmari care exista cu Parintele Paisie Aghioritul. Aceasta desi este un Sfant contemporan (1924 - 1994), care a fost vizitat, de-a lungul anilor, de zeci de mii de persoane (in ultimii ani ai vietii sale, intr-o zi obisnuita il vizitau cam 100 - 200 de oameni), deoarece smeritului monah nu-i placea si evita sa fie fotografiat, inregistrat sau filmat, si nici nu permitea acest lucru, decat in cazuri deosebite. Ceda doar in fata oamenilor sensibili si smeriti, ca sa nu fie raniti de refuzul sau. Astfel, Parintele Paisie Aghioritul, din dragoste, isi jertfea chiar si smerenia!

Cuviosul Paisie Aghioritul "nu se lasa prins" in fotografii, inregistrari sau filmari

Datorita adancii sale smerenii, in cele mai multe cazuri, atunci cand oamenii doreau sa-i faca vreo fotografie sau sa-l inregistreze sau sa-l filmeze, Parintele Paisie nu le permitea acest lucru. Chiar daca acestia nu ii spuneau nimic despre intentiile lor si incercau sa-l filmeze sau fotografieze sau inregistreze pe ascuns, Cuviosul Paisie Aghioritul isi dadea seama de aceasta si le cerea sa inchida aparatele. Uneori, chiar le spunea: "Chiar daca nu le veti inchide, nu vor inregistra", lucru care se si intampla.
Cei care nu ascultau de indemnul Parintelui si incearcau sa-l fotografieze sau inregistreze pe ascuns, constatau cu surprindere ca: fie se bloca aparatul, fie se ardea filmul, fie fotografiile ieseau complet negre, ca si cum obiectivul ar fi fost acoperit, fie fotografia era foarte clara, dar Parintele Paisie nu aparea deloc in ea, fie caseta nu mai mergea deloc, fie se derula complet, dar nu inregistra nimic, fie se inregistrau toate celelalte sunete (ciripitul pasarilor, discutiile altor oameni care erau de fata, alte zgomote), dar vocea Cuviosului Paisie lipsea, fie casetofoanele inregistrau numai inainte si dupa discutia cu Parintele Paisie.
Mai multe detalii despre aceasta putere supranaturala, aceasta harisma, aceasta putere ce depaseste legile firii, pe care Parintele Paisie Aghioritul, datorita adancii sale smerenii si a nevointei sale peste masura, a primit-o in dar de la Bunul Dumnezeu, gasiti in cartile care relateaza minunile sale, cele mai importante in acest sens fiind cele doua carti mentionate in sectiunea "Bibliografie" a acestui articol.

Descrierea acestei inregistrari foarte rare

In aceasta inregistrare video, Cuviosul Paisie Aghioritul vorbeste cu inchinatorii, in curtea colibei sale, Panaguda. Mai intai, se vede cum Parintele, sprijinindu-se intr-un baston, insoteste un inchinator catre un grup de inchinatori care sunt asezati in curtea colibei, undeva mai la umbra. Vocea care se aude pe fundalul sonor al videoclipului este probabil chiar vocea Cuviosului Paisie. Apoi, Parintele Paisie este redat in mijlocul inchinatorilor, sfatuindu-i.
Recomandare
Uneori, dupa vizionarea videoclipului, apar alte videoclipuri. Pentru a va asigura ca vizionati videoclipul care trebuie (adica cel care este inclus in acest articol), se recomanda ca, inainte de fiecare data cand doriti sa-l vizionati, sa dati Refresh (Reactualizare, Reincarcare), din navigator, la aceasta pagina web; puteti realiza aceasta apasand tasta F5.
Bibliografie
Detaliile despre modul iesit din comun in care Cuviosul Paisie Aghioritul "nu se lasa prins" in fotografii sau pe casete audio sau video, precum si despre numarul mare de inchinatori care l-au vizitat, au fost luate, in principal, din urmatoarele doua carti, aparute la Editura Evanghelismos din Bucuresti:
  • "Viata Cuviosului Paisie Aghioritul", scrisa de Ieromonahul Isaac
  • "Cuviosul Paisie Aghioritul - Marturii ale inchinatorilor", scrisa de Nicolae Zurnazoglu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu